Een lekker gerecht dat zowel in de zomer als in de winter smaakvol is. Indien je liever geen zalm hebt dan kan dit makkelijk worden vervangen door kip.

Aardappelsalade met zalm

Loraine

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min

Gang Salades

Ingrediënten

  

  • 5 vastkokende aardappelen
  • 3 rode uien
  • 2 bosuitjes
  • 150 g zalmfilet/kipfilet
  • 1 krop sla
  • 100 ml groente-/kippenbouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • verse kruiden peterselie, basilicum
  • 3 el yogonaise

Instructies

 

  • Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  • Snij de zalm/kip in blokjes en bestrooi met peper. Laat dit even trekken in de bouillon.
  • Was de sla en droog deze.
  • Meng de azijn met de verse kruiden en schep dit over de aardappelen.
  • Bak de zalm/kip in een pan met olie zo’n 4/8 minuten.
  • Schep de ui en zalm/kip door de aardappelen.
  • Serveer dit op de sla.
  • Verdeel de yogonaise tot slot over de salade.