Een lekker gerecht dat zowel in de zomer als in de winter smaakvol is. Indien je liever geen zalm hebt dan kan dit makkelijk worden vervangen door kip.

Aardappelsalade met zalm

Loraine

Prep Time 20 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 45 mins

Course Salades

Ingredients

  

  • 5 vastkokende aardappelen
  • 3 rode uien
  • 2 bosuitjes
  • 150 g zalmfilet/kipfilet
  • 1 krop sla
  • 100 ml groente-/kippenbouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • verse kruiden peterselie, basilicum
  • 3 el yogonaise

Instructions

 

  • Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  • Snij de zalm/kip in blokjes en bestrooi met peper. Laat dit even trekken in de bouillon.
  • Was de sla en droog deze.
  • Meng de azijn met de verse kruiden en schep dit over de aardappelen.
  • Bak de zalm/kip in een pan met olie zo’n 4/8 minuten.
  • Schep de ui en zalm/kip door de aardappelen.
  • Serveer dit op de sla.
  • Verdeel de yogonaise tot slot over de salade.